Bekijk en teken het gastenboek Doe mee aan onze huwelijks-wedstrijd Fotogalerij Het huwelijk Het aanzoek
Terug naar de openingspagina
HET AANZOEK
 
De voorbereidingen
Jeff was er al maanden mee bezig… Ongelooflijk! Het moet bij momenten een echte zenuwstrijd zijn geweest, dat hij alles zo lang kon geheim houden! Slechts weinigen waren op de hoogte van zijn geheimzinnige maar meesterlijke plan!

Verlof aanvragen
Op 13 februari 2003 belde Jeff San’s werk om het verlof aan te vragen voor de geplande reis in mei later dat jaar. Na de receptioniste kreeg hij niet alleen de baas, maar ook de boekhouder aan de lijn. Het verlof werd goedgekeurd, de voorbereidingen konden volop van start gaan…

Maar... Het scheelde niet veel of Jeff's plannen vielen al van bij het prille begin in het water...

Sandra heeft een bureau vlak achter de receptie en hoorde toevallig die bewuste telefoonlijn doorschakelen van de receptioniste naar de baas. "Jeffrey Anthuenis voor Tom Vanden Broele?" vroeg ze nog verbaasd. "Jawel" antwoordde Nancy (receptioniste op Sandra's werk). Waarom belde Jeffrey naar Sandra's werk, en dan nog meteen naar de baas? 101 vragen schoten door Sandra's hoofd. Toen de lijn eindelijk was vrijgekomen, belde San meteen naar Jeff. "Waarom belde je naar mijn baas? Wat ben je van plan toch?". Maar Jeff wist zich er slim uit te praten "Ja schat, ik had een romantische Valentijnsdag gepland maar Tom had liever niet dat je op 14 februari verlof nam". Gelukkig had Sandra die 14e inderdaad een belangrijke vergadering. Jeff's leugentje om bestwil kon hij niet beter hebben verzonnen!

De reispas
Gelukkig planden San en Jeff datzelfde jaar een “grote” reis naar de westkust van de Verenigde Staten dus een reispas diende sowieso te worden aangevraagd. Jeff had dan ook niet al te veel moeite om met San de nodige papieren in orde te brengen. De aanvraag gebeurde ergens in april, met spoed. Net als de ambtenaar van de burgerlijke stand begreep San helemaal niet waarvoor die spoed nodig was… Ze gingen toch pas in juli naar Amerika? En Jeffrey maar met man en macht Sandra overtuigen "We mogen geen risico's nemen, met die oorlog in Irak en zo. Je wil onze reis toch niet op het spel zetten? Tegenwoordig weet je nooit wanneer die reispas precies in orde komt".
Zo gezegd, zo gedaan... de reispas werd "met spoed" aangevraagd.

De verlovingsring
Jeff had "per vergissing" de verlovingsring met zijn bankkaart betaald. Die kaart zou hem later nog veel hoofdpijn bezorgen.

Zo doet het koppel aan PC Banking en kunnen beiden op elk moment de stand van de rekeningen raadplegen. Op een avond wil San de financiële stand van zaken eens bekijken. Kijkt ze eerst naar haar rekening, en vraagt vervolgens of Jeff ook de zijne eens wil bekijken. Jeff van zijn kant voelde de zweetparels al op het voorhoofd komen. "Nee hoor, ik heb deze morgen al gekeken en alles is in orde." Waarop San toch een beetje aandringt "Maar allé, we zijn nu online, waarom wil je dan niet eens checken?" Jeff begint zich nu echt wel op te winden "Mijn rekening is mijn zaak, en als ik je zeg dat ik vanmorgen al heb gekeken, denk ik niet dat er ondertussen al iets is veranderd!" Om alle rust te bewaren, verlaat San het internet en sluit ze de computer af. "Waar windt die zich over op?" was nog het laatste wat ze dacht.

Jeff wist dat hij ALWEER door het oog van de naald was gekropen en was er deze keer toch niet helemaal gerust in. Daarom saboteerde hij 's anderendaags het toestelletje dat toegang geeft tot PC Banking. Met als gevolg dat het koppel verschillende dagen (lees: weken) geen bankverrichtingen via het internet kon uitvoeren. Inderdaad, ook de bankdirecteur (= Patrick De Clercq) was op de hoogte van Jeff's plan; hij bezorgde Jeff de nodige dollars en bestelde ondertussen een nieuw toestel.

De reservaties
Jeff had via internet alle plannen gesmeed en via e-mail alle reservaties (hotel, helikoptervlucht, restaurants, boottocht, etc.) bevestigd. Een week voor de afreis naar New York, belde de verantwoordelijke van het restaurant "The Rainbow Room" dat er iets was tussengekomen en dat de eerder gemaakte reservatie diende te worden geannuleerd. Dit telefoontje kreeg Jeff op een avond, terwijl San naast hem in de zetel zat. Gelukkig zat zij zelf ook heel druk te telefoneren waardoor ze het hele gesprek (in het Engels) had gemist. Jeff's uitvlucht "Amai, die zat ook serieus verkeerd verbonden" deed dan ook geen belletje rinkelen. Jeff had voor de DERDE keer geluk! Hij diende wel halsoverkop nog een goed alternatief te vinden voor het huwelijksaanzoek dat hij eigenlijk in The Rainbow Room had gepland.

De grote dag
Op 1 mei stond een dagje uitslapen op het programma. Althans, dat dacht San. Niets was minder waar! Jeff had die nacht praktisch geen oog dichtgedaan en rond half acht ’s morgens haalde hij San uit bed “Maak je vlug klaar, we trekken erop uit!” Met wie, waar, voor hoelang zou pas veel later duidelijk worden. De bagage inpakken duurde dan ook een eeuwigheid, kwestie van op alle avonturen te zijn voorbereid.

De chauffeurs van dienst (Kristien & Alain) arriveerden rond tien uur. Nog vlug salut zeggen tegen San’s mama (wist van niets!) en dan de E40 op richting Zaventem, Brussel. Onderweg polste San waar de trip nu naartoe zou leiden, maar het complot (Jeff, Kristien & Alain) hield de lippen stijf op elkaar. Wel vroeg Kristien (zou later de getuige worden) waar San het liefst van al naartoe zou gaan. Een beetje onwennig antwoordde ze "New York natuurlijk. Maar ja, dat is onmogelijk." San wist inderdaad niet waar het viertal naartoe reed, tot wanneer de luchthavengebouwen in het vizier kwamen. Oké, de zee en zelfs de Ardennen waren nu wel uitgesloten!

Eens in de luchthaven aangekomen, was de enige tip “De vlucht vertrekt om 12u50; zoek het nu zelf maar uit.” Als een gek rende San naar de televisieschermen waarop de vertrekuren stonden aangeduid. Op dat uur vertrokken vluchten richting Malaga, Londen en Washington. De enige “logische” vlucht leek Londen… maar niets was minder waar. Jeff had voor zijn toekomstige een citytrip naar NEW YORK (via Washington) gepland, haar ultieme droom, the place to be!

Vooraleer de vlucht vertrok, toch nog eens vlug bellen naar San’s papa die op dat moment aan het werk was bij de Gentse brandweer  “Pa, ik bel van op Zaventem en Jeff heeft een reis gepland naar New York!” “Watte? New York? Zijn jullie zot geworden” klonk het langs de andere kant van de lijn… Inderdaad!
 

New York
New York was fantastisch! Hoewel San al verschillende keren naar New York reisde (New York is haar absolute droomstad), had Jeff niets dan exclusieve dingen gepland: een schitterend hotel, een helikoptervlucht, diners in de meest exclusieve restaurants, … en last but not least, het HUWELIJKSAANZOEK!

Manhattan heeft werkelijk alles te bieden wat een grootstad maar kan bieden: de fonkelende lichtjes op het superdrukke Times Square, het op zondag zo rustige Central Park, de weerspiegeling van de Hudson River, het gezellige Greenwich Village, de prachtige architectuur in SOHO, etc.

Jeff liet zijn fantasie de vrije loop en plande bovenop dit alles een diner in het schitterende restaurant "The View" op de 47ste verdieping van het Radisson Hotel aan Times Square, een diner by night in "The River Café" aan de voet van de Brooklyn Bridge, een boottocht rond Manhattan en een helse helikoptervlucht boven de skyline van Manhattan.

Ook bemachtigde Jeff via internet felbegeerde tickets voor de laatste NBA play-off wedstrijd "New Jersey Nets versus Milwaukee Bucks". Jammer genoeg vond deze wedstrijd uiteindelijk niet plaats aangezien de New Jersey Nets vrij onverwacht de dag voordien de series in Milwaukee hadden gewonnen.

En omdat beelden zo veel meer zeggen dan woorden, ontdek je de belevenissen van Sandra en Jeffrey in New York het best aan de hand van de foto’s in de fotogalerij.